mutiara ku

"Jika seseorang hadir dalam hidup kamu dan menjadi sebahagian daripada kamu, tetapi atas sebab tertentu dia terpaksa pergi, jangan terlalu sedih, terimalah kenyataan itu dan sekurang-kurangnya dia pernah membahagiakan kamu."

Thursday, December 30, 2010

campuran jiwa

sangat sukar rupenye untuk mnwujudkn persefahaman. mungkin jgn cube utk wujudkn, lbih baek mncari saje keserasian. bile serasi mnjelma, persefahaman blh wujud dgn sendirinya. mcm tuh pendapat aku. x tau lah pndapat org lain.

ini pndapat aku mase sekarang, saat dilande aura delta. fuh. tegang + serius + panas.!

sakit kepale mcm terasa balik. tapi ternyata, hari ni aku dh buat satu kesalahan yg sgt2 teruk. pengakhiran bulan disember 2010 yg kurang manisnye. tp aku ade lg satu hari sblm 2010 ni berakhir. aku harap dpt ditamatkn dgn penuh kasih sayang dan kemanisan.

pelik kn ayat aku ri ni mcm puitis mcm nk ke sastera. tp jujur di sini, aku bkn jiwe sastera atau pun seni. jauh sekali bersemangat saintis. sebabnya...aku jiwe hibrid!

Monday, December 27, 2010

kembali meneruskan kegemilangan!

salam..salam..

lame dah aku tak update blog. smuenye sbb aku brcuti sem, jd mls nk on9. spnuhnye mase dihabiskan utk brcuti. name pn cuti kn. hehe.

ok, skrg aku dh kt kampus blek, dan pg tadi around 10 o'clock dh brgerak ke pusat pengajian utk daftar subjek yg tak terdaftar. huhu. smuenye sbb kesalahan kod. ntah ape2. tak pe, ni satu pengalaman utk diri sendiri yg ujian ade kat mane2 aje. bkn sekadar dalam dewan pekse kn.

brbalik pd pndaftarn ri ni. brjam2 aku beratur, akhirnye ade akak sorg kuar kate " 5 student only, the rest please come after 2 o'clock"...warghhh..huh!

b4 kul 2 dh trpacak dpn pntu ofis, then 2.30 bru dpt msuk. pastu 5 minit je mtk sign. huhu.

mcm tuh lah al kisah ri ni. ok lah, pas mgrhb aku ngn fatin nk kuar g pesta penang. sampai jumpe lg. daaa

luvbella

Thursday, November 25, 2010

C.U.T.I !!!!!!!

salam.

tnggal lebih kurng 1 jam aje nk kul 10.30 mlm. xsabar rasenye nk balik. excited lah cuti kali nih. xtau nape. hehe. mungkin sbb abg ngah aku nk tunang kot. wah mcm aku lak yg beria. haha. xapelah amek berkat kate org. wakaka. nih aku xsiap lg cz kul 10 bru grak ke bastand. naek bas mayang sari. harap2 semuenye brjalan lancar.

tp aku balik johor pn jap aje. cz 1 Dis dh kne ade kt Pulau Mutiara nih. ade keje yg perlu diselesaikan. keje smpai 5Dis. tgk mcm skjap tp ade komisyen di situh. haha. xkisah lah sket ke byk byrn tapi yg pnting usaha aku sndri dan HALAL.

nk ikutkn, cuti kali nih mcm laen sket cz brg aku mcm byk sgt. pdahal bru 3 sem kot kt cni. haha. xpe2 akn ku kurngkn brg2 ini smue. haha.

xsabar tunggu 9 Dis nih. cz si die balik. yes!! haha. name je duk negeri sblh tp nk jmpe tggu cuti sem lah. tuh pn brbulan bru cuti. huhu. xpelah, mungkin ade hikmahnye. Allah lbih tahu. ye kn. hehe.

utk si die yang penyayang : gud luck 4 ur exm.!

SELAMAT BERCUTI SEMUA!!!

with luv,
bella khanafi

Wednesday, November 24, 2010

jengah-jengah

salam.

ari ni adelah sehari b4 aku blek kmpung sok. mklum lah cuti sem. tp bgkucuti kali ni agk pndek cz ade keje yg nk kne selesaikn.

sempat lah aku mnjengah ke blog2 alam laen. agk brwarna warni. byk gmbr cntek. bile aku kenang blog aku. lbih byk tulisan dr gmbr.

sbb??

kate org gambar mmbawa pelbagai cerite, tp pd aku lbih jelas ditaipkn saje. ahh, laen org laen carenye. trpulang pd pemikiran masing2. dan aku, ade kalenye mnyenangi gmbr. tp byk kale nye menyukai tarian huruf-huruf. asl lak entry kali nih mcm byk falsafah. haha. tuhan saje yg tau.

anywy, gud luck utk si die yg baru mule pekse ari nih. dan smoge aku slmt smpai ke kmpung.

insyaAllah.

Thursday, November 18, 2010

atw 262 pn berlalu.....

salam..salam..salam..

akhirnye selamat sudah paper principle of finance. yg ats tuh kod die. huhu. sbb ape aku citer psl finance nih? sbb utk sem nih subjek nih lah yg jd subjek pembunuh. mksudnye susah+payah+sukar yg amat! bkn takat nk hafal rumus n phm ayat tp kalkulator nye pn mhl! tp xgune gk klu bli mhl2 tp xreti nk gune kn. heh. ok lah, rini xmau ckp byk. nk upload pic saje. (byk gk taip dh nih. hehe)

ha nih lah keadaan meje study aku beberape ari b4 exm finance =)


















ni lah jadual aku utk sidang 2010/2011 nih..yg wane pink tuh ari cuti..ari2 duk tnggu cuti..hehe


xsabar nk cuti..yeayyy!!!



peneman di waktu lapar kala belajar..kiki



"nips" pilihan mulut utk kunyah2..heee

Saturday, November 13, 2010

TQ SO MUCH!

Tuesday, November 9, 2010

aku dan air mata

jatuh air mataku iringi remuk redam hatiku
saat ku kehilanganmu
dan hanya rintik hujan yang menemani aku

di saat aku bertahan, selama ini aku bertahan
lewati semua dalam dinginnya
aku pandangi hanyalah langkahmu


wahai kau air mataku
hanya engkaulah saksi hidupku
saat aku kehilangannya, saat aku kehilangannya

tak bisa aku bertahan, selama ini aku bertahan
lewati semua dalam dinginnya
aku pandangi hanyalah langkahmu

jatuhnya pun masih di pangkuku
tak perlu kau berpaling

wahai kau air mataku
wahai kau air mataku

di setiap detak jantungku
hanya engkau yang menemaniku
saat aku kehilangannya, saat aku kehilangannya

wahai engkau air mataku
hanya engkaulah saksi hidupku
saat aku kehilangannya, saat aku kehilangannya
jatuh air mataku, iringi remuk redam hatiku

Sunday, November 7, 2010

kite nk study lah

salam...

bru pas mkn td. nok sapik bwk aku g mkn kt Vistana tuh. oopss, sblh Vistana..hehe. so skrg nk start study. tp handout xprint lagi. cmne nk print cz nota dlm bentuk pdf. payah lah nk print..aish

nak xnk kene lah stdy lalu on9 jak. tp cabarannya nti mate n tgn gtl nk bukak fb lah plak. huhu.

xpe2, aku mesti study. rini nk study business research method. agak sng tp bile handout x ade di tgn pyh lah nk mnconteng2 ape yg patut tau. warggghhhh.

harap2 impian utk stdy 3 chapter rini berjaye k.!
gambate!!

luar biasa bagus dan hebat!
bella khanafi

Saturday, November 6, 2010

tutup pintu.

aku?

kecewe ngn ko.

ko perempuan, tp mnyusahkan perempuan laen.

ko hati perempuan, tp mnyakitkan hati perempuan laen.

nape wujud perempuan mcm ko?

sbb perempuan punye nafsu ade 9.

aku?

aku kecewe ngn ko.

ko lelaki tapi xbertindak mcm lelaki.

ko hati lelaki tapi xtau nak melindungi.

nape wujud lelaki mcm ko?

sbb akal lelaki ade 9.

dgn adenye makhluk2 mcm nih wt dunie aku berwarne warni.
buat aku keras hati, supaye aku berani.
utk berhadapan ngn makhluk2 mcm nih.
bkn skali. bkn 2 kali.
mungkin berkali-kali.




mood terumbang ambing

salam..

aku nk stdy tp nota aku byk xdownld lg, rini nk stdy business research. tpkn nk ngadu. aku lapo. kafe dh 2 ari tutup. n for sure lah sok tutup gk. pastu mknan kt bilik pn ade beskot kering, twisties, coklat, kismis, n quicker oat. nmpk mcm byk tp aku nk mkn nasik lah. honestly lapo giler. masuk rini dh 3 ari aku mkn jajan2 nih ha. xkn nk mkn oat ngn air masak je kn. kedai kt dpn smue tutup, yg bukak pn kepci jak. smlm dh g, xkn nk g lagi. kering lah aku ari2 g kepci. mau muntah. hurmm

pastu aku ok jak klu mknan nih xde. tp mood aku rini mcm sedih2 gitu. mlm td tuh slh aku ke?. nth lah smuenye mcm slh aku. pastu pagi2 nih aku ubah pkrn lah, mase mandi pk, xmau lah mrh2, xmu gduh2 even bkn smue slh aku. tp nth lah. die pn mcm nk xnk aje.

dh lah aku mls lah nk ckp byk2. aku nk hepi2kn ati aku lah. bkn xleh aku idup sorang2 kn. =/

with luv,
bella khanafi

Friday, November 5, 2010

diri nih. dirinye. diri die.

busann
katenye busan. so diri pn cpt2lah abskn stdy.
nk tmn diri die katekn.

rupenye dh ade yg ilangkn busan. fb pilihan ati.
tgk rancak. meriah. jd diri nih pk nk tumpang sekaki.
saje nk mesre2 kt "mukebuku" tuh.

xsngke lak. bkn diri nih yg ditunggu.
dirinye rupenye.

sblm nih, diri nih ingt diri nih satu2 nye.
kelakar.
mmg xleh xade.

diri ni pnh tnye diri die.
xleh ke xade dirinye.
diri die kate xleh. diri nih bkn pelupe, jauh skali nyanyuk.
mmg itu yg diri die kate.

jd, diri nih kene trime lah.
bahawe dirinye ttp akn ade pd diri die.

redha. terime. belajar.

Wednesday, November 3, 2010

gud luck!

salam...rse xbyk nk ckp.

cume nk ucap gud luck utk smue yg nk exam. hope sem kali nih aku dpt naekkan pointer aku.
paper U ade 2, 3 lagi paper skool. aku mesti wt yg terbaik! bkn utk org laen tp utk diri sndri kn.

cume minggu exam cmni, aku rse fobia. mngkin sbb pngalaman lepas. peristiwa yg jd mase aku tol2 nk exam, final exam utk sem 1. mse tuh mmg berat sgt2, ye ah 1st time exam kt U kn, ngn kos yg aku rase 50-50, ngn tensionnye sbb jauh dr umah, dr die yg trsyg. tup2 putus cinte. mmg sadis giler. heh. xpelah smue tuh dugaan, alhmdulillah aku dpt harungi smue tuh.

skrg nih aku kene gerak ke dpn, xnk tgk belakang lg.

aku nk terbang tinggi.

harap makin tinggi aku terbang, makin aku dekat dgn Nya.

xlupe, gud luck utk cik abang aku.
ape2 pn yg jadi, aku hrp tuhan beri yg trbaek utk aku dan die.

with luv,
bella khanafi

Sunday, October 31, 2010

story 4 tonite!

salam..ah ha...aku bru jak abes kemas baju. sok aku akn fly ke kl utk jumpe abg ngah trsayang. actlly aku nk blek johor tp jngke mase yg diambil trlalu lame, cz next week aku dh start exam, so nk xnk lepaskn rindu kt abg aku jelah. family kn. td nih around kul 2 aku bru blek cz ade lah nok2 yg bwk aku brjalan. kate nk tgk wayang tetibe smpai je Queensbay, GSC tutp daa. rupe2nye ri ni ari ahad, mane ade midnite kn so ktorg mmbawe ati yg walang nih g karok lah plak. tuh pn sbb memasing gian nk test tekak, aku pn follow jak lah. lantak korg lah kn. hehe.

pastu plan nk g pantai. lepak tepi laut sambil rase angin selat kononnye tp x jadi lak cz tetibe ade sorg tuh nk mkn char kuey teaw lak. kononnye nk bwk aku g tmpt2 mnarik kt penang lah, cz die dh final sem tp padahal korg nk tgk awek seksi yg basuh pnggan tuh kn. mcm hampeh tol! tp xkisah lah cz udang die beso2, i like! haha. si sapik lak xabes2 nk minum mate kucing so nk xnk ikut kn jelah g kedai tuh. pn mmg sedap air tuh. haha!

blek jak trus kemas baju. nih lak en. muncet aku ngah brjuang wt asaimen die. siannye lah hai kt die. klu dekat leh aje aku tlg tp jauh. hurmm. lg satu nk ckp, die nih risau gile2 kt aku. padahal aku g kl je kot. n b4 nih pn dh bape kali aku g kn. ntah lah die, dh die mmg seorg yg sgt risaukn cik akak die nih kot.

tp klu lah awk bce nih kn, jz nk awk tau yg sy nih ok aje. jgn risau. insyaAllah smuenye baek2 syg..doakn sy slamt pegi n blek ye. erm, sbnrnye ade lg satu aku nk gtau die tp die ngah wt keje. rasenye xnk ganggu emosi die. xpelah nti lah pas die dh ok.

k lah nk rht2, salam.



with luv,
bella khanafi

Friday, October 29, 2010

jika...

Jika kamu memancing ikan,
Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.
Janganlah sesekali kamu lepaskan ia ke dalam air begitu saja.
Kerana ia akan sakit oleh sebab bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup.


Begitulah juga setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada seseorang.
Setelah ia mulai menyayangimu hendaklah kamu menjaga hatinya.
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.
Kerana dia akan terluka oleh kenangan bersamamu dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingatmu.



Apabila sekali ia retak, tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.
Akhirnya ia dibuang.
Sedangkan jika kamu cuba membaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi.



Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, terimalah seadanya.
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.
Anggaplah dia manusia biasa.

Apabila sekali dia melakukan kekhilafan bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya, akhirnya kamu kecewa dan meninggalkannya..

Sedangkan jika kamu memaafkannya boleh jadi hubungan kamu akan terus hingga ke akhirnya.



Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi, yang kamu pasti baik untuk dirimu.
Mengenyangkan. Berkhasiat.
Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain?

Terlalu ingin mengejar kelazatan.

Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.

Kamu akan menyesal.



Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan, yang kamu pasti membawa kebaikan kepada dirimu.

Menyayangimu. Mengasihimu.

Mengapa kamu berlengah, cuba membandingkannya dengan yang lain.

Terlalu mengejar kesempurnaan.

Kelak, kamu akan kehilangannya apabila dia menjadi milik orang lain.

Kamu juga yang akan menyesal.



with luv,
bella

taken from iluvislam.com


Wednesday, October 27, 2010

buat aku tersenyum...=)


datanglah sayang dan biarkan ku berbaring
di pelukanmu walau untuk sejenak
usaplah dahiku dan kan kukatakan semua

bila ku lelah tetaplah di sini
jangan tinggalkan aku sendiri
bila ku marah biarkan ku bersandar
jangan kau pergi untuk menghindar

rasakan resahku dan buat aku tersenyum
dengan canda tawamu walau untuk sekejap
karna hanya engkaulah yang sanggup redakan aku

karna engkaulah satu-satunya untukku
dan pastikan kita kan selalu bersama
karna dirimulah yang sanggup mengerti aku
dalam susah ataupun senang

dapatkah engkau selalu menjagaku
dan mampukah engkau mempertahankan aku

bila ku lelah tetaplah di sini
jangan tinggalkan aku sendiri
bila ku marah biarkan ku bersandar
jangan kau pergi untuk menghindar

Monday, October 25, 2010

berpusing-pusing

honestly kepale aku sgt2 sakit.. dh sebotol ltk myk kapak kt kepale tp still brpinar-pinar. myb sakit kepale cz wt research aku nih, yelah 24 jam ngadap laptop, kne search artikel n jurnal dr researcher laen. pastu kne wt findings. kne terangkn resultnye research nye pastu nk kne compare lg. masuk nih dh brpuluh-puluh jurnal aku bace. pyh gk crik jurnal yg relate ngn tajuk aku nih. nk kne sesuaikn ngn teori lagi.

subhanaAllah, ni lah antare asaimen aku yg tol2 rumit n complicated. Business Research Method. singkatannye BRM. utk wt asaimen nih kne brtindak mcm tol2 researcher, sdgkn ktorg nih student je kot. nk mnyemak2 brpuluh2 ribu artikel n jurnal. ckp mcm sng tp bile wat, Allah aje yg tau rumit nye bende alah nih.

nk termuntah pn ye. cz byk sgt kne bace n compare. bkn takat tulisan aje tp ade graf, ade gmbar rajah, ade nombor2..ya Allah....peningnye...

kuatkn aku ya Allah..jumaat nih nk kne anta.....

subhanaAllah....sakit kepale sgt2

petang ini

tuhan..berat skali ujian mu ya Allah...aku xdiberi peluang utk jelaskn..

tolong ya Allah..tolong buang rase syg aku pd die ya Allah...

salah aku...salah aku trlalu byk katenye...

salah aku trlalu besar katenye...

salah aku trlalu berat katenye...


smpai harge diri aku die buang...

sampai aku die hina..


sungguh ya Allah..aku trluke..
sungguh ya Allah...

tiade ruang lg untuk die...

Kau lindungi die, berikn kebaikn setiap perbuatnnye...

nabilah89

Sunday, October 24, 2010

nothing to say, something to type..

morning2...an afternoon..!

kul 2 kelas english, ni lah td kul 11 aku bru abes tutor psiko..so skrg mse utk aku wt research aku..td crik2 isi gk..n ade wt taip2 gk..khamis nih nk combine n jumaat kne submit. so td ttbe tgn gtl bukak fb lg. saje aje tgk2. xpenting tp aku suke, cz kepale mcm stuck sket ngn teori2 yg pensyarah aku bg. mse dh nk off9 ttbe ade org msg aku kt fb. kwn aku gk cum jarang kontek2 die.

aku pn xtau lah ngn die tuh, ade yg kate die xbape baek. tp pd aku depends lah sbb kite pn bkn baek sgt, so aku brkwn aje ngn sape2 tp bile dh tau prngai org tuh cmne kne lah berhati-hati kn. cume jgn benci org sgt nti kite akn syg die, n myb one day mse kite susah die yg tlg kite kn.

bkn nk merungut tp aku nk gtau muke aku berbelang dh. sunburn cz kelmarin dan semalam aku trlibat ngn lawnball (boling padang). smlm jz jd pngadil tp kelmarin aku lwn ngn desa laen. mmg brpanas tgh pns lah cz game sejam. game aku start around 12.30 smpai 1.30. so mmg tol2 kene bakar lah kn. mmg gelap gile lah. lak tuh penang mmg antare negeri trpanas kt Malaysia. cube lah korg kt tmpt aku smlm, mmg garing ah. topi lak xbwk nseb ah ade topi abg senior, dpt pnjm tp kcik jz tutup pale n dahi aku aje, mmg x terlindung lngsung. syukur lah pki tudung, xlah sakit pale kne matahari. blek je bilik smlm tgk cermin, mak aiii...tol2 itam aku..hehehe

xpe2, pasnih misi rawat kulit, aku xmau maen pns lg. cz nk blek kg. hehe. k lah nk out. nk mkn , jp g klas kul 2, kne bwk payung kot..hahaha

luvbella

Thursday, October 21, 2010

selamat hari lahir ibu..!

21 oktober...

tarikh kelahiran ibu ku yg aku syg sgt2. pd aku ibu lah yg paling best in diz world. pd aku stiap ank akn katekn yg mak die lah yg trbaek kt dunie ni kn =) anywy, my mum still da best meh..! hehe. aku sbnrnye trlupe tp alhmdulillah, nseb baek lah aku adeset kt reminder tpon aku nih. so mlm td trnmpk, ingt nk kol ari nih tp rse xbest so cpt2 aku msg ibu even kul 2 lbih bru msg.hehe. tp td pas kelas finance cpt2 aku kol ibu, ingtkn nk kol mlm cz murah sket. maklum lah ibu pki celcom aku lak maxis. jd sbg student rse mcm mhl sgt tp pikir2 blek xde ape yg mahal klu nk banding ngn ibu. jd sbelum mse utk brhubung ngn ibu "ditamatkan" ade lbih baek aku kol cpt2 kn.

bile kol aje kakak aku si sepet tuh angkat. pehh, potong stim tol, bru karang ayat mcm sayu2. huhu. tp pastu dpt lah brckp ngn ibu, dorg ondaway ke umh maktok. mkn kt sne. waaa, sgt xleh trime sbb mst mak tok msk sdp2 pnye lah! trbayang aym msk kicap mak tok. huhu. ibu kate ibu rndu aku. sgt trharu lor..!
tp aku dh jnj ngn ibu, blek je cuti nti aku nk kuar mkn ngn ibu. actlly i mish my ibu so muchhh!!. rndunye nk baring sblh ibu, nk manje2 ngn ibu, nk ibu suap. huhu. agk mnje aku kn. kehkehkeh. alamak lgu poco-poco lah. layannn..hahaha.


" ya Allah, rahmatilah dan berkatilah ibu ku sama ada di dunia mahupn di akhirat. murahkan lah rezekinya dan tabahkan lah hati nya dlm menempuh dugaanmu ya Allah.
ya Rahman, limpahkan lah kasih syg mu, cintamu pd ibu ku. tempatkan lah dia dlm kalangn org2 yg beriman..insy
aAllah"



SELAMAT H
ARI LAHIR IBU....

with luv,
bella khanafi

Wednesday, October 20, 2010

knape sy suke die???

salam...

hello blog ku..jumpe lg rini..ehehe..ok, trus pd point nk bebel rini..pnh x kite pk nape kite suke kt si die yg trsyg??..ri ni nk kongsi ngn smue ttg faktor2 yg mnyebabkn kite suke kt someone tuh..

dr ape yg aku blaja dlm kelas psikologi ari nih, there got 4 reasons y u love or falling in luv wif dat person..teori nih antare teori yg ade dlm field ni lah..

ok, jom kite taip mnaip.hehe. kt bwh nih ialah pelajaran aku ri ni. sbnrnye byk lg yg aku blaja rini tp aku mcm suke nk kongsi yg ini :

1) proksiminiti : tertarik kpd mereka yg dkt.
- maksudnye kite akn senang tertarik dgn sesorg tuh sbb org tuh berade dkt ngn kite. dkt kt cni bermaksud org tuh sentiase ade dpn mate kite. agk kurang kemungkinan utk kite suke ngn org yg jauh trpisah dr kite kn. mmg ade kemungkinan tp agk kecik lah. contohnye si A nih ari2 kite jumpe dlm kelas, duk lak same tmpt ngn kite, pastu amek kos yg sme so xmustahil kite leh suke kt die.

2) tarikan fizikal : kite akn mudah tertarik kpd mrk yg cantek.
- bak kate lec aku, wlupn org kate cntek tuh subjektif tp ade sesuatu yg kebanyakkn kite mngkelaskn ianya sbg cntek. tol x?
ok brbalik pd point td, iyelah bile kite dh ari2 nmpk die, mst kite akn rse ade something yg mnarik kt die, so lame2 kite akn rse mate die cntek, muke die cntek, care die brckp cntek prbuatan die cntek bile dh smuenye kamu rse cntek, xmustahil kmu leh suke kt die.

3) persamaan : tertarik kpd mrk yg same (etc nilai, budaya, kegemaran, hobi)
- yup, yg ini pn betul gk. tp ade gk org yg trtarik dgn someone yg brlawanan tp kebyknn org trtarik dgn org yg ade persamaan dgn dirinya. cthnye kite suke travel, so kite akn jmpe org2 yg sme minat ngn kite kn. mne ade org yg suke travel jmpe org2 yg suke duk umh aje, even ade tp pratusan kck. rite??.

4)resiprositi : trtarik kpd mrk yg suke kpd kite
- ha yg nih lak mksudnye kite akn suke org tuh sbb org tuh pn suke kite. ade gk mule2 benci antare satu sme laen, tp last2 timbul suke kn. see, kebykkn org akn trtarik gk kpd org yg suke die. sbbnye die suke kite..aku ade trbace satu mutiara " berikn kseh syg, kmu akn dikasehi"...bile kite suke kt org tuh, akn timbul satu link yg akn smpai kt org tuh. xpcye? try lah, wt kn org yg kite suke, ari2 bygkn die, pnggil nme die, xmustahil die akn trprasan kn kite. tp jgn lak korg pk kn Lisa Surihani ke Farid Kamil ke kn. mmg pyh lah..hahaha

so kesimpulan dr ape yg aku blaja nih klu korg dh ade yg punye, tlg ingtkn diri sndri ye. jgn ikutkn prasaan, ingt yg trsyg. sile tgk2 blek ape yg korg kne bataskn. mungkin ade org yg suke kite, dkt ngn kite, punyai persamaan yg sme ngn kite n agk cntek kt mate kite, jgn anggp ringn tp pikir lah batas2nye. ingt2kn diri sndri yg kite dh brpunye, jgn wt keputusn yg leh kite sesali kemudian ari.

ape-ape pn tepuk sblh tgn xkn berbunyik...

" sesungguhnya Allah itu maha membolak balikkan hati hamba2 nye.. oleh itu rajin2 lah brdoa agr ditetapkn hati kite dgn setiap keputusan yg kite lakukan"

luvbella

Monday, October 18, 2010

malam nih

salam..

aku xtau ape jd..mlm nih jd lg..
aku dh ckp..
aku dh gtau awal2..
aku dh ingatkn byk kali...

jgn maki aku...

nape xingt??

ya Allah sakitnye.....

dugaan mu..
ujian mu...

aku sdr setiap org ade dugaan masing2...
ini dugaan aku, ini ujian aku...

Sunday, October 17, 2010

dilema ku

salam...uhhh...aku mcm dh start aktif blek kt dunie blog nih....bile aku aktif kt cni brmaksud ade mslh or gembire gilak..itu saje.

aku geram, rabu nih nk present tp bebdk group aku nih relax2 jak. dik oii, nih universiti bkn matrik ya utk kome sng lenang. msing2 prngai mcm paku, nk kne tekan bru nk msuk. dh tuh time aku bru nk ckp kt ym ko dh invi. ko pk aku xtau lah ko invi kn. haiisshh, ni lah prngai yg kne kikis awal2. aku nih nk dptkn markah bkn nk ngorat ko pn. alahaiii.

tuh lah cik bunge, laen kali kne wt keje nih pilih mereka2 yg tau wt n nk wt keje. jgn crik yg mls2. nih ade lh asaimen ko yg xsiap kn, ko aje yg nk wt sorg pn xleh gk. namenye asaimen group. alahai, prngai mcm ape lah memasing. nme aje msuk U tp prngai mcm harammm.

...nk wt cmne kn cik bunge. awk dh pilih group tuh, redha jelah. tp jgn putus asa yerk, sbb rahmat Allah tuh sgt luas. jd cik bunge, wt aje bahagian awk. siapkn awk pnye keje. wt keje mst ikhlas ye cik bunge...

aku macam???..haaaaa

salam smue..ari nih nk ckp sket..psl idup aku lah..psl sape lh kn..hehehe..smlm mrupekan ari yg tol2 kejung bg aku..erm, mcm mne nk trangkn ye..aku nih slme idup kt dunie nih xpnh jd sekeras tuh..tp smlm aku tol2 keras ati gile2..bak kate en.bulan " kejam"...huuu..mst trkejut kn klu org kate kejam..kejam aku nih bkn lah mkn org or trajang rusuk lembu..tp aku mnyekse ati org..heee..kejam kn aku...

aku nih asalnye adelah insan yg lemah lembut, manje n sopan...heee...tp nth ye, aku leh trikut2 prngai en.bulan yang dlu tuh..tp skrg en.bulan dh laen tau..die xde kasar2 lg dh...die baek sgt2...mungkin die pn dh mls nk gduh2 sbb bnde kcik kn...tp aku lak trbalik....tp tol lah kate org, mkin lme kite mkin mngenali prngai seseorg tuh...so skrg en.bulan dh nmpk lah prngai aku yg huduh nih kn..aishhhh

ape2 pn mtk maaf ek en.bulan...sori sgt2..heee

ok, skrg nih aku dh nk exam..erm, stlh memikirkn semasak2 nye..aku wt kputusan x g Jepun..sbbnye aku rse ade baeknye aku fokus kt stdy aku..sbb nye rezeki nih bile2 mse aje leh dtg, dgn izin Allah..n aku xleh lah tamak utk amek smuenye..mungkin rezeki tuh rezeki org laen yg disalurkn lalu aku..bile aku tolak mknenye ade org laen akn pergi kn....muhasabah..muhasabah....subhanaAllah..

erm, ptg nih nk join rumate n cik fatin maen bola tampar..even jari aku sakit lg tp drpd aku duk sorg2 dlm bilik, ade baeknye aku beriadah...bak kate rumate aku tuh..hehehe..
ah ha, sblm aku lupe, smlm aku dh beli kamere kesygan aku..even bajet ciput tp dpt lah jugak..yg pnting dpt snap memori yg trindah..ahakz..nti aku upload pic lah...

tata..

luvbella

Friday, October 15, 2010

sakit di sini

sedih sgt2!! nnges sgt2..aku tgh xsht nih, tp smpai ati ko wt aku mcm nih kn...

xpe....

Thursday, October 14, 2010

kusut tol lah!!

akhirnye kekusutan melande diri ku ini..aku rase tol2 jem otak aku jap....sbnrnye aku xtau nape kusut otak aku nih, byk kje nk wt..bkn byk ade 3 aje, tp mcm mase nk dateline tuh tol2 hmpir2 je smue...bayangkn lah aku kne wt presentation english n bahasa Malaysia rabu nih...stuck giler pale aku!!! mne nk wt isi english, nk wt bm nye lak....
time2 mcm nih tlg lah, jgn wt aku hangin...rse nk nnges tau x....!!!!!

Wednesday, October 13, 2010

taip menaip


salam..lame xltk gmbr2 dlm nih..nih sje je ltk..actlly aku sorg yg suke brgmbr tp wt suke2 aje...nk jd model???...hahaha..xde dlm pikiran..hehe...
sbnrnye lme dh nk bkak blog tp byk bnde kne wt, nih pn curik mse jp (pdhal gtau kt buah ati yg aku tdo)..mtk maaf ek ayg...

dlm idup nih byk perkare jd kt aku, suke n duke..kdg2 bile kite dh mlngkah ke dpn kite lupe ape yg ade kt blakang..cume bak kate seseorg "mmg ade mase bile duk sorg2, tringat kisah lalu"...
aku bkn nk mngimbau jauh skali nk mngenang...cume saje nk menilai ape yg aku dh wt slame nih..lebih byk itam atau putih??...gmbr nih di amek mse besday rumate aku yg ke 22..sweater tuh lak buah ati aku yg bg..n slendang tuh lak aku beli mse sem 1..pink sgt2 wane die sbnrnye tp dh edit b4 upload...saje je nk bg description psl pic tuh..hehehe...

mlm nih aku nk ingtkn utk diri sndri sbnrnye..supaye sentiase mnghargai ape yg kite sdg miliki..jgn pnh trlmbt utk mnghargai mereka yg trsyg.....aku ckp mcm sbb dlu aku pnh xamek brt psl org yg aku syg...bile mereka dh pegi bru aku mnyesal...die skrg dh xde kt cni lg, cume ade dlm ati..yg pst die xkn idup lg utk aku pnggil "kak long"..dan die yg lg satu..pn dh pegi, msh ade lg cume xkn kembali mcm dlu....tp alhmdulillah aku msh dpt pluang utk mnyayangi fmly aku, klu leh tiap2 ari nk kol dorg wlupn jauh tp nk wt cmne kn, ekonomi perlu di jge....dan aku juge diberi pluang lg skali utk mnyayangi...si die ( muncet ku cyg)...mtk maaf smue slh silap org, awk...

lg satu, sem nih aku nk naek kn pointer aku...thnks utk smue yg mnyokong aku..
myb pas nih aku xdpt updte slalu...sbuk sbg seorg ank, pelajar, kesygn si die, dan hamba Allah...doakn aku slmt dunie akhirat...insyaAllah..

salam syg,
bella khanafi

Thursday, October 7, 2010

dari hati ke jari

busannya ari nih...patutnye arinih aku spend mse ngn die..tp die xde, g kem ape nth...hurmm..xpelah, agknye mse aku sbuk ngn kem PIMPIN tuh tiap2 ujung mnggu mst die rse cmnih kn...aku nih bru sehari die g dh rse busan..aishhh...huhu..aku nk upload pic tp line slow ah, mnaun nk tggu..xpelah..bebel dlu k..heeee

mlm ni ade jamuan raye ank2 johor..so aku sbg ank johor yg berwibawa opkoz lah dtg kn..nk cuci2 mate sket..wakaka..mlm td g jamuan raye PMI n ank sabah..rumate pnye psl aku jd ank sabah..haha..so kelam kabut ah crik jubah n tudung yg sesuai, maklum lah dak2 PMI pn ade gk..PMi tu persatuan mahasiswa islam..xkn nk g pki vogue2 kn..hahaha...ade pic tp mls nk upload..heh..

td sapik ajak aku g maen boling tp mngenangkan asaimen aku ade lg yg xsiap, xjd ah...lgpn ptg nih aku ade training bola tampar...actlly ptg nih pn ade training lawnball gk..xtau nk ke mne..adehhhhh..!!

ermm...awal bulan 11 nih aku dpt offer ke JEPUN..heeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Friday, October 1, 2010

rainbow comes after the rain

Mengapa Tuhan hadirkan pelangi selepas hujan?

Mengapa Tuhan tumbuhkan bunga selepas kering-kontang?

Hanya daripada benih hitam yang kusam, apabila disirami hujan lantas berbunga cantik. Maka tersenyumlah alam. Betapa indahnya aturan Tuhan.

Mengapa tidak ada hujan berpanjangan atau sinar mentari yang menyinari alam?

Mengapa harus ada putaran alam seperti hitam malam dihiasi bintang?

Mengapa untuk tidak ada sekaligus dalam satu masa?

Mengapa harus hilang sesuatu untuk sesuatu?

Jawabnya senang.

Kerana tidak ada kemanisan tanpa ada kepahitan, dugaan dan rintangan..Mengecapi kebahagiaan memerlukan pengorbanan...Setiap kesenangan akan ada bayaran, setiap kesusahan ade ganjarannya..Contohnya Tuhan hadirkan pelangi yang indah dan kicau burung yang menyanyikan kedamaian selepas hujan.

Biar hujan di dalam hati, pasti ada pelangi yang menanti...InsyaAllah...

Saturday, September 18, 2010

post pertame bulan syawal

salam....ermm..hmpir 2 mnggu xbukak blog nih...rsenye lum trlmbt nk wish SELAMAT HARI RAYE utk smue kn....

klu ikutkn mcm xkene lak post aku nih ngn mood skrg nih, mklum lah mood raye..tp xpelah..ni kn blog aku so suke ati aku lah kn nk bebel ape...hehehe

aku rndu..kt ibu..td smpai je bilik, aku mkn bekal yg ibu bwkkn dr johor...aku bukak2 jak ade 2 ekor ikn bawal msk sambal, sambal udang n nasik..ttbe rase sayu sgt sambil mkn..trkenang ibu kt kampung...rye kali nih mcm laen sket..rye kali nih mcm ade sayu2 sket..xtau npe..myb mood baru, keadaan baru..dan sgalenye baru...rse sayu sbb trpkse tinggalkn yg lame...yg dh sebati ngn diri..tp ape pn hati kne kuat utk tempuh bnde2 baru...

redha..mmg redha....Allah tau ape yg trbaek utk diri ini...Dia xkn bg aku ujian nih klu aku xmampu......

n raye kali nih wt aku mnanges....byk sgt yg jadi...dr hari first raye, raye ngn kengkwn n nk blek ke kampus...xmau lah pk yg negatif..insyaAllah, aku akn brlapang dade utk smue nih...ah ha, utk gmbr2 rye, nti free aku upload..byk gmbr2 cntek...cume xsempat jak nk upload..hehehe....

salam, jumpe lg !
=)

Thursday, September 2, 2010

untuk hati

wahai hati......

"Jangan kerana cinta,kamu gugur dari perjuangan...
Dan jangan kerana cinta juga,prinsip kamu menjadi larut dan cair..
Cinta tidak semestinya akan berakhir dengan perkahwinan
Dan perkahwinan juga tidak semestinya akan menoktahkan titik akhir kepada percintaan
Kesetiaan akan mengikat cinta...kepercayaan akan menambahkan indah...
kecurangan akan meranapkan segala kemanisan cinta...
Sesebuah perkahwinan akan menjadi indah jika cinta terus bersama"


ingatlah wahai hati...

"mungkin Allah sengaja mahu kamu berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul,supaya apabila kamu akhirnya menemui insan yg betul, kamu akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah disebalik pemberian tersebut"

tetap tersenyum ye cik hati...sbb nk exm jp lg...=)

Tuesday, August 31, 2010

trguris lagi...adehhhh

pnt aku mcm nih........
asek nk mnyakitkn ati...aku nih nk ckp kt spe aje..last2 post kt cni jelah.....xpelah..dh xde org nk dgr..org yg sptutnye dgr dh xde....mne nth pegi....dlu ye2 je jnj....

agknye jnj nih dibuat bkn utk ditunaikn kot..jnji dibuat utk dilupekn.....nth lah..aku xreti sastera2 nih...

sakit ati lah..ari2 mcm nih..mkn ati??..dh slalu sgt..kdg2 ati msk kicap, ati msk smbal..ati msk lemak pn ade..tp bkn mkin tmbh ati..mkin kurng ati ade lah....

aku ingt bulan puase nih, dpt lak aku tenang2..tp x..mne nk tnang klu sblh kite aje yg usahe tp sblh lg xnk....kdg2 nk je kuar perkataan bukan2..tp bile pk2..klu dh bulan puase nih asek nk memaki aje, cmne lah bulan xpuase nti..yg jelas dan nyate setannye x diikat kn....

rupe2nye...bulan Ramadhan kali nih mngajar aku erti kesabaran yg sgt2 tinggi.....brmcm2 jenis mnusie aku dh jumpe..yg ini betul2 jenis yg memerlukn kesabaran tahap ke-7....sgt2.....kdg2 prngai mcm budak2, kdg2 trlebih dewase...tp overall....susah nk jngke....

pnt melayan kerenah org nih...slalunye kite yg tension tp org tuh wt xtau aje...ego tnggi melangit....ape yg dpt kite wt???...brsabar dan jgn ptus ase....

utk mereke2 yg spesies mcm nih.....

tlg jgn melampau...byk sgt dh nih.....

AKU HANGIN!!!!

geram..geram..geram....

tu yg aku dpt luahkn pagi nih!!!!

GERAM SGT2!!!!.....

aku nih org jelah....aku nih ade ati....
klu dh tiap2 ari ko brckp yg bukan2 kt aku nih...ko pk aku leh thn???

PERCAYE..PERCAYE..PERCAYE.....

pyh sgt nk pcye???....klu pyh, xpyh lah percaye!!

cume mtk kepercayaan...bkn kecurigaan....huh

Monday, August 30, 2010

lelaki yg aku cintai

Lelaki yang aku cintai,
Begitu mendambakan kasih llahi,
Tiada melainkan di hati,
Hanya Iman dan taqwa kepada pencipta diri.

Rasullulah dijadikan teladan,
Al-Quran dan sunnah menjadi rujukan,
Kerana dia begitu mengimpikan,
Indah iman dan islam dalam kehidupan.

Lelaki pemilik hatiku,
Berbakti pada ummi dan abi,
Selagi ia masih berpandu,
Apa yang diperintah Tuhan yang satu.

Dirinya sedar juga mengakui,
Tanggungjawab yg diberi Rabbul Izzati,
Untuk melindungi dan menjauhi,
Kaum keluarga dari neraka Illahi.

Lelaki yang menarik minatku,
Menyuburkan iman siang dan malam,
Dia juga yang aku mahu,
Menundukkan pandangan dari yang haram.

Pemilik cintaku ini,
Tidak hanya mengimpikan yang solehah,
Tetapi turut mengislah diri,
Untuk menjadi pemuda soleh.

Sentiasa berusaha menahan diri,
Daripada memberi cinta di hati,
Yang hanya khusus untuk isteri,
Kerana cintanya tidak mahu dikongsi.

Lelaki yang aku sayangi,
Ku terima nikah yang kau beri,
Ku mohon benihkan dalam diri,
Cinta pada Rasullulah dan Rabbi.

Ku mencintaimu kerana agama,
Andainya hilang islam mu,
Terima la hakikat bahawa,
Cintaku tiada lagi untuk mu.

Lelaki yang aku kasihi,
Sentiasa mempersiapkan diri,
Memimpin amanah yang dimiliki,
Menuju ke syurga firdausi.

Ku fahami kau bukan nabi,
Kau tidak sempurna,
punya kekurangan tersendiri,
Aku juga bukan bidadari,
tapi yang aku mahu,
kita saling memperbaiki,
memperingatkan diri,
di mana jua kita berada.

Lelaki yang amat kucintai,
Pemilik cinta hatiku ini,
Setelah Allah SWT dan Rasulullah SAW,
Ku khususkan hanya untuk dia yg bergelar suamiku,
Yang menemaniku ke syurga tertinggi.


utk kmu...lelaki yg aku cintai.....
inspirasi dr rumate trsyg......

Saturday, August 28, 2010

hari ku bak ABC..!!

hari nih punye citer memang mcm becmpur2 ah...dr pg td smpai lah ke mlm nih..eh2, rsenye dr mlm smlm smpai mlm nih..hehehe...
ok2..how to start ya...ermmm...orite..mlm td best sgt2...buke puase brsame2 geng PALAS..kem kom pn ade gk, fasi2 dr siri 1 smpai siri 4 smue ade....mmg kecoh giler...tp pic2nye sok2 aku upload lah ye..mls lak nk upload2 pic mlm nih..mlm nih aku pnye mood nk mnulis jak..heeeeeee....
smlm mase buke aku, fatin n sapik plan baek pnye utk abg...abg is da important person for 3 of us kt USM nih..dh staun genap ktorg knl abg..tp skrg abg dh x mcm dlu..oopsss...psl abg nih, laen ari aku citer k..tonite nk bebel psl ari aku nih overall..huhuhu....

ok, pg td aku bgn kul 10 tp tdo blek cz tgk rumate still tdo, busan kot bgn awl2 cz rini smue cuti..huhu..lgpn letih aku mlm td xilang lg..nk jdkn citer, mlm td pas buke trus aku join bdk2 KEJUT g Queensbay, g funfair..hahaha...mmg best gilak!! jd mcm budak2 blek..ktorg naek bumble car..alah yg kete lnggar2 tuh, mmg syok ah jerit2..pastu sapik, nad, lan n bad naek mende alah yg pusing2 tuh..muke yakin jak, turun2 masing2 pitam..wakakakaka!!

pastu g maen baling2 bola..dpt ah keychain upin ipin, yg brharge 6 hengget!!..mahal nk mam!!..huhu..pastu duk lepak tepi laut..mmg syokkk....last2 tgk wayang midnite citer step up..citer tuh mmg mantap!!!..last but not least, me n fatin went to kalel..take our sahur....mee goreng basah + limau ais...kenyang sgt2!!!!

ok2, pjg mlalut, pg td lak pas mndi, aku start ah wt asaimen OB nih..isnin nk anto wehh..byk gk ah aku taip, part aku jak 9 pages kot..huhu..pastu yg aku hangin + blur, dh lah td aku g bsuh bju gune tgn k, aku pn jemur ah tgh ampai tuh, ttbe aku dgr ade org jerit2..bile aku kuar aku nmpk bju aku lencuh..damn!! minah tingkt ats tuh jemur bju die xperah..abs kene bju aku...geram gilak!!!....dh tuh xmtk maaf lngsung...ape die pk aku leh perah kn utk die ke ape??!!....tp sbg insan yg brhati murni, aku jz kate " awk, bju sy kne awk"....(bajet baek)..hehehe...

pastu naek tingkt ats, xrase lenguh lngsung..myb sbb hangin aku tgh byk..so jd lah energy kn..hahaha...smpai bilik fatin trus aku wt keje..sado2 jam kul 7, pe lg cpt2 solat asar..pastu ngn konfidennye turun g kafe..ttbe..............kafe tutup..!! warghhhh!!..dh kul 7.15 tuh, dh nk buke..g ah Sg. Due....tp pn tutup gk warung2 tuh,bru tringt yg ari nih ade paso dats y lah dorg ttp....ya ampunnnnnnnnnn!!!..lg 5 min nk buke tau!!..

last2 mnapak g kedai blakang nun..jam dh kul 7.30..dorg tgk ktorg mcm ktorg xpuase, myb sbb muke slambe jak order lmbt2..mcm xpuase..huhu..dh lah tuh dh azan, tp air pn xsampai2..duk tgk org2 buke je lah..mamat wt air tuh pn satu..kot ye pn bg lah kurme, air masak ke kan..hampeh!!!!.....last2, buke kol 7.45 ptg..huhuhuhu..sadis je tau..!!

skrg nih aku rse byk sgt nk taip, byk nk bebel..tp jp lg kot smbung citer..cz dr td aku dh ngadap lptop nih..rse nk muntah lak..nk bg mate aku rht lah...lgpn spek aku ilang...warghhhhhhhhhhhhh!!!!!!!

Tuesday, August 24, 2010

matahari dan bulan

matahari tak akn mati smpai hari kiamat..

biar lah aku jd bulan..
yg akn tmnkn matahari..di wktu siang..
dan gntikn matahari di waktu malam...

sbbnye aku xmampu jd matahari..
risau diri sndri akn terbakar...

so biarlah aku jadi bulan...
sbbnye cahaye aku tuh pn dtgnye dari matahari..
cume dipisahkan oleh siang dan malam...


inspirasi dr rumate trsyg...=)

Saturday, August 21, 2010

macam-macam ada..heeeeee

salam..hehehe....ari nih aku nk post bende2 yg jd kt aku spnjg bln 7 n 8 nih..busan ah post yg geram2 sedih2 nih..lotih..hehe..

nih yg pling baru kejadiannye..hee..pristiwe nih trjd mlm td.."Moreh@Fajar"..haha..aku sbg ex-exco yg brwibawe sje je turun kafe, tgk bdk2 bru wt kje sbg exco..sidang pas aku ngn kengkwn lah yg dok wt smue progrm2 nih..hehe..ni moreh mlm td..desa aku pnye..rmi ah gk junior2..tp cnior2 hmpir xkelihtn..mne nth..blek kg kot..haha..anywy mmg knyang giler ah mlm td.. ngn slmbe badaknye aku, fatin n YDP Maths tu , si Anas duduk mnghabiskn mknan sdgkn dorg smue dh sbuk mngemas...lantak ah, jnj knyang..hahahah


haaaaaa...ni lak kalkulator aku..nme menatang nih financial calculator..aku nih post bnde nih bkn ape..sbb aku truje gile2..b4 nih aku pki casio 350, pastu bile kne amek statistik aku pki casio 570..tup2, amek subjek finance..kne pki menatang nih..hrge die lak 135 hengget..!! uishh hrp2, bile pki mnatang nih, exm finance nti A lah ye..insyaAllah..heeeeeeeeee



ah ha..yg nih lak mse aku ngah test teater..aku bdk teater?? wohoo..hahaha...mse nih aku dpt partner bdk kolej prvt..nme die Gouzi kot..pelik gk nme die..tp mmg sempoi..agk gegel gk ah mule2..skrip wt sndri tau..tjuknye "Curik Makan"..hahaha...


ha..yg kt bwh nih shrek bli kn aku..die pos aje cz jauh kn..sbbnye die dpt gaji ritu n xdpt nk bwk aku jln2..ade tdung puteh, slendang n novel feveret aku..pnulis die Ramlee Awang Murshid..aku mmg mnt pnulis nih...thnks kamu...syg kmu ketat2..heh


whtever u think..think twice..=)

...SeCoNd Chance...

When we went out all things were right
and everything was fine
then we broke up and I cried so hard
cause you were no longer mine

You said you needed time and space
so I was like "okay"
I stood around & waited
as we drifted farther away

I thought that we would reunite
but I guess that you did not
so I got close to giving up
to let go is what i've been taught

...but then one day you changed your mind
and finally came around
I guess you finally realized
just what you had found

I didn't want to start again
I didn't want to cry
to go through another break-up like that
...I think I'd rather die

I finally took my chances
because I knew we'd make it last
and now we are together
...no matter whats in our past

We've gotten through the hard times
and gotten through the pain
we've been dating for a month now
and there's so much in it for me to gain

I'm so glad that we're together
and we made it through the past
I know this time it feels so right
I know we'll make it last!


cik bella : no matter wht..i still luv u.....always....

bile cinte.....

aishh..aku rse ari2 bnde yg sme jd.....mlm td..bkn mlm dh rsenye...pg2 ah..lg skali....nth ah npe ngn ktorg...ade aje bnde yg jd punce...sme ade aku yg trlalu keras atau die yg trlalu snsitif??

tuhan..berikn aku kekuatn...
lindungi aku dr putus ase...
jgn biarkn aku trjtuh lg...dn lagi....

smoge die bhgie...
mungkin kali nih aku kne pegi lg jauh agknye....
pegi...mncrik diri sndri....

jnj....bkn satu jnj......

utk ati nih.....

Wednesday, August 18, 2010

aku?? trlebih emosi..sgt2!!

aku??? rse mcm ape nth,,,ari nih lum2 rse xbest sgt2... rse dh sorg2 sgt..rse mcm trhegeh2 sgt..rse mcm sng kne cmpk ke mne2..... mmg agknye aku trlebih emosi...xtau lah nk ckp kt spe...dh xde org yg sptutnye utk ajk ckp... aku nih dg xkeras ati pn..agknye mmg xkeras ati....sng sgt lembut ati...tp tu lah...lembut sgt pn jd mcm nih.... plastik..pnt plstik beberape ari nih...tp yg bgusnye org laen hepi.... ok lah...truskn plastik..n nikmati idup nih..... itu yg dimahukn kn.....baek lah...truskn nabilah...ko mst brjaye pnye..... prasaan??...jgn wujud lg...!!!

tarik nafasssssss.....fuhhhhh

ni cik bella...dgr meh aku nk kate :

dh mcm ape dok cni bising sorg2...bebel ape2..org laen sng2, ktawe2, ko nk mnnges2, nk rs
e sakit ati....utk ape kn...kembali cerie lah....ko xuntung ape2 pn klu ko sedih2, mrh2 cmni cik bella..dam ko xrugi pn klu ko hepi2 ktawe2 gk....dh lupe lah tuh due ari lpas jnj ape kt diri sndri kn...blhkn slme due ari nih mcm nih...sje je ko xkuat smngt...ari nih kn ari penting dlm idup ko....kne lah semngt..xpe, bia xde spe pedulik, bia xde spe amek tau...yg pnting ko truskn idup ko.... ko dh xpyh trhegeh2 dh, dh xpyh nk sibuk2....ckup2 lah..org laen pn nk brnafas mcm ko gk cik bella oi..bg lah org2 tuh ruang.,..ni x, xabs2 ko nk mncelah.....last2 ko sndrik sakit ati...kn dh kne kn...bulan baek mcm nih muhasabah lah diri ko sket ye..org smue dh grk ke dpn..ko bile lg nk bgn? dh2..kesat air mate ke air ape smue..bgn...msih ade rmi lg yg nk kt ko, kisah kt ko, syg kt ko...kite idup kt dunie nih bkn sorg2.....tp nti bile kite kembali pdnye, mse tuh lah kite sorg2..xde dh spe2 dpt tmn..mlaenkn amal dan ibadah ko aje....dh lah bgn..bgn...!!!!


hepi or tension2??...plih je salah satu...tuh nmpk tuh...xtau lah senyum ke ktwe ke sengih...aku nk ari nih ko wt muke mcm nih je tau berb!...utk ari nih ko mst jd berb...yg kecoh2, yg joyah..dh lme xmcm nih..suke jak muke cmtuh..

janji..????

janji....!!!


* ttbe tringt kwn2 ku yg sengal nih..kngn mse keje kt wayang...rndunye suasane mse tuh..!!

Tuesday, August 17, 2010

tep..tep..tep..sblm sahur...=)

cpt tol dh kul 4.20pg..td ngah sdp tdo ttbe trbgn lak..aishh..tgk2 jam kul 4...asal lah awl lak aku bgn nih...sejuk kot cz dr mlm td ujn dh..bgn2 rumate aku xde kt bilik...myb g blik coursemate die kot...bnde 1st aku wt tgk tpon...aku crik mne nth tpon aku tp still dgr lgu, cz aku dgr lgu b4 tdo...hrp2 nk dgr lgu feveret aku tuh "bintang" tp trtdo dulu..last2 memekak lah tpon tuh snsorg..hehe...ha ckp psl tpon, rupenye tpon aku dh kt tepi katil, tggu mse jtuh aje..mcm nk bnuh diri lak tpon aku tuh..heeee

pas bgn aku on ym..bru je on ade je yg buzz..huh xleh tgk aku sng ah..aku bio aje....nth ape2 nth buzz2 pepagi nih...

ok, mlm td abah kol..rjin bebeno abh kol aku semenjak 2 menjak ni..jz gtau dorg kuar mkn..hampeh..sje je wt aku tringn burung puyuh goreng kunyit..aishhh....blek nih aku ingt nk msk2..bnde 1st, aym msk kicap aku lah...aku konpem2 abh dok tggu aku msk lauk feveret die tuh..bulan aku tuh pn suke aym msk kicap gk...ha sng ah keje aku nti..msk je byk2, dorg kne abskn..heeeee

ari nih kelas aku start awal pg..kul 8 pg nti..smpai lah kul 5...last skali kelas minor...alamak klas minor tuh ptg..xnk ngntuk lak aku nti..lectrr tuh dh ah suke bebel pjg2..agk xmenarik lah org kate kn..hehe....sori Dr..!

kul 4.30 dh...aku mcm nk kejut bulan sahur..tp...xpelah, aku xnk kcu die lah..ishh, nabilah,kn dh jnj jgn kcu die kn....(ati jwb : baeklah....engkau bgnknlah die sahur ya Allah....)

erm..k lah nk sahur lah...trbyg roti sapu kaya lak..heee

ya Allah....
sejahteraknlah kedua org tue ku,
lindungilah keluargeku,
permudahknlah segale urusan ku pd hari ini,
dan rahmatilah die yg ku syg....
amin....

smoge indah idup kamu!

smoge indah hidup kamu, Nabilah !

aku syg korg!!!


aku dh wt keputusn pnting td..ceh, mcm msyuarat PBB lak ade keputusn2 nih kn.....aku tau pe yg aku wt tuh akn mnyakitkn byk phak..xkisah lah sme ade phak brwjib ke brsunat ke n ape2 lah yg swaktu ngnnye..! ape2 pn sori der..aku bkn nk wt smue nih cume tuh jelah yg leh aku wt utk ilngkn pedih di ati nih (mcm lirik lagu lah)..hehe!!

anywy..aku nk ckp yg aku syg kwn2 aku..aku syg pkwe aku(alah trus trg jela)...tp kdg syg aku nih smpai mnyakitkn dorg ah..mne leh thn cmtuh kn..dorg nih ade ati gk.aku ni suke je ikut sdp ati aku...so smpai dh mse aku sakitkn ati sndri utk org laen...(bajet murni)..hehe
pe pn mmg aku xde niat jht pn wt korg mcm tuh...aku xtau lah kesimpulnnye dr tindakn aku tuh..sme ade aku akn dihrgai or dikutuk maki...ape pn..aku knl ati korg...kite brkwn bkn sbuln due..msuk brtaun..aku tau korg baek ati....kn???....

jdnye aku hrp korg phm lah npe aku wt mcm tuh...bkn ape..kdg2 aku kcik ati ngn korg,..adat brkwn kn, xmsuenye kite suke..cume aku xreti nk gtau korg..sbb aku syg korg ketat2 ah der...tp kdg korg xsngje wt aku kcik ati...aku tau lah antare kite br4, aku sorg je pmpuan..jd mst lah aku cpt touching2 kn..cengeng sket..aku kn insn yg lemah..hehe..


tp ape2 pn aku ttp syg korg!! korg kwn trbaek yg aku pnh ade...! mne mngkin aku lupekn korg..cume skrg mse utk aku undur diri dr korg...supaye korg leh jumpe yg trbaek dr aku..dan aku dpt crik ape yg kurngnye aku nih...aku cume nk ckp satu bnde aje nih :

skali brkwn, smpai mati aku ttp kwn...!!!

Monday, August 16, 2010

" u make me sick"

aku xtau npe xleh tdo..ati aku rse xsdp..nthlah..byk sgt yg jd kt aku...perubahn..mcm2 perubahan..aku xtau nk mngadu kt spe..skrg cume ade 2 tmpt utk aku pegi..satu, Dia yg Maha Esa..satu lg blog aku nih....

subhanaAllah..berat sgt ya Allah..cubaan emosi aku nih brt sgt...
mungkin ini mse trbaek utk senyap skjp..berfikir...yg trbaek utk diri ini..mungkin dh smpai mse utk aku mngalah..berundur skjp..dr dunie baru aku nih..dr dunie die...dh byk sgt aku mnyibuk dlm dunie die..smpai die ilng idup die..aku kawal die tnpe aku sedar...brslhnye aku....

" u make me sick"....

itu yg die kate...dh brkali..kali nih aku kne tol2 pedulik pe die ckp..agknye slme nih aku xpnh perhatikn betul2 pe yg die ckp...mungkin betul..aku wt die sakit..wt die jemu...subhanaAllah..brslhnye aku sbb sekse die...brslhnye aku sbb xmemahami die....

ya....aku undur...maaf....

ya Allah, jike pergi drnye yg trbaek utk kami..khususnye die..aku redha...

asslmmualaikum

Sunday, August 15, 2010

padaMu tuhan ku.....

ya Allah..mlm ini..lagi skali....sabarkn hati ini ya Allah...

ya Allah...
ku mohon berkati lah die..
ku mohon kasihi lah die..
ku mohon rahmati lah die..
ku mohon bantu lah die..
ku mohon murahkn lah rezekinye..
ku mohon lindungilah die...
ku mohon kuatkn lah die..
ku mohon redhai lah die...

ya Allah...
sesakit mana hati nih, ku mohon jgn kau tarik kasih ini utknye
sepedih mana hati ini, ku mohon jgn kau kasari die...
sedlm mana luka ini...jgn kau lukai die...
sekuat mne syg aku pdnye, jgn kau kurangi syg mu pdnye....sesungguhnye engkaulah yg
Maha Pengasih

ya Allah...
ampunkn aku...
ampunkn aku krn telah mngasari ciptaan mu itu..
ampunkn aku krn tlh mnyakiti hatinye...
ampunkn aku.....krn tlh mngasihi manusie lbih dr mngasihi mu...

.....GaDiS sEmAsA.....

Oh begini rasanya cinta
Berani aku lagukan kuasanya
Dan aku begitu naif untuk dirimu
Kerna usia

Oh sekarang bukannya masa
Untuk kau ungkit lagi salah siapa
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu

Bukalah mata oh
Yang selama ini kau pejamkan
Dan lihatlah diriku
Buanglah buanglah
Buang curiga yang telah lama kau simpan
Yang mungkin memudaratkan mu

Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu jujur untuk duniamu

Kau mahukan gadis biasa
Yang bisa memberikan kau segalanya
Dan aku begitu muda untuk dirimu
Kau memang begitu

Kau mahu perubahan dunia
Tetapi pada aku kau sama saja
Dan engkau begitu ego untuk diriku
Kau memang begitu

Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi dirimu

Oh aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu jujur untuk diri
Terlalu jujur untuk diri
Terlalu jujur untuk dirimu



Saturday, August 14, 2010

mulenye hari ahad ku!!

pagi2 aku bgn.....xde lah pg sgt pn..tghari dh sbnrnye..heee...menatang 1st aku nengok tpon aku..dh jd mcm bnde wajib lah tpon nih..ilang dr mate skjp aku jd risau...agk2nye klu xde tpon dlm dunie nih aman sket kot idup..hahaha...

bile aku off lock tpon bnde 1st aku nmpk miskol..uhhh...byknye miskol..yg pling byk dr syg aku..ade 9..abah aku ade 1...uishh ttbe abh aku nih rjin kjut subuh dh npe..dr smlm...haaa nih mst nk ngadu lah nih..nth ape2 aje org tue tuh..ade lah tuh bnde jdik kt umh...haiii pening aku ngn org2 kt umh nih..aku yg jauh utare Malaya nih gk yg dorg crik..abg ngah aku yg kt kl tuh relax aje.....dh mcm pusat pntadbirn lak aku nih...hehehe..sori lah abah...adk xtrbgn ah...nti mlm sket abah kol lg k..hahahaha

aku bgn nih ngn rse brdebar2...nk tau sbb ape...aku mimpi wooo..aku mmpi aku kne gigit ngn pacat..heeeeeeeeee....kat kaki tai..pastu drh kuar xbenti2...mmg trase ah tol2 pacat tuh gigit aku..myb sbb mse kt Kem Palas tuh pacat2 nih xbrjaye gigit aku kot, tuh yg mereke bls dndam dlm mmpi..hahahaha

pastu yg klakonye plak...syg aku muncul gk dlm mmpi tuh..(sibuk je nk mncapap)...heeee...tp muke die ketat gler...tgk aku pn xnk..poyo je...nyampah2...!! hehehe..pastu die bwk aku blek umh naek kete..yg lg klakonye..ttbe aku dlm bas ekspres..ape pnye lawak lah..nme pn mmpi kn..hahahahha...pastu aku trbgn..tgk2 matahari dh tnggi...uishh klu ibu tau mst kne cubit kn...ank dare bgn lewat...huuuuuuuu

alahhhh rndu lak kt syg aku tuh..smlm gduh aje ngn die smpai ke mlm..tdo pn tdo sorg2..ehhh mmg lah tdo sorg2..means tdo dlm keadaan mrh lah masing2..hehehe...tp dlm kul 3 tuh die ade gk msg aku...die tuh pyh nk tdo..tp aku nih klu dh tdo..kucing branak sblh pn aku xsedo..huhu...die miskol aku kejut sahur pn aku xbgn,nseb mlm td dh mamam nsik klu x mst pedih guling2 aku thn lapo..hahahaha....alah die tuh..mrh mne pn ati die baek...cume aku kdg2 xthn gk ngn prngai die tuh..myb msing2 ank last kot.....keras kepale....hehehe

cume aku hrp nti bile die bgn, die senyum2 aje..sbb aku dh bg msg baek pnye kt die..klu xcair gk xtau lah aku..ati kayu ke besi.......hehehe...tp stau aku ayat aku tuh mmg perfect ah..lahir dr ati wa ckp lu...hakhakhakhak....uhhhh udah2...trsedak lak syg aku tuh....kang mnjande aku....xmau2 jd jnde secepat ini...nk tnggu Afdal ngn Hikmah dlu....heeeeeeeeeee

kisah satu malam

erkkkk...alhmdulillah...kenyang perut....bru je pas mkn nasik tomato..sbnrnye ni nsik utk buke td tp aku xdpt mkn cz dh mkn laksa..lgpn kul 8.45mlm aku ade meeting...so brlari brkejaran gk ah kn..(kelentong je...jln je sbnrnye)...hehehe...ok2..skrng nk citer aktvt aku utk mlm nih....aku bru je abs meeting kt stadium td..waaahhh meeting Open Relay sbnrnye...aktiviti utk kelab olahrage nih...utk event nih akn dtg aku citer lg detail k....
bi aku nk ckp psl coach aku tuh..meeting aku abs lmbt psl dielah..dok bebel smpai 3 jam...hehehe.....tp sbnrnye byk ah bnde yg tol dlm bebel die tuh cume pjng beno ah coach...!! huhuhu....aku smpai trtdo2 dgr..tp try senyum jelah smpai nmpk gigi....siap die wt demo exercise lg......xslh aku nmenye single run....lupe lah tol ke x....uishhh nmpk sgt aku xfokus pe die ckp.....bkn pe...pjg sgt wehhh....3 jam non stop ckp....myb sbb die coach sprinter kot....hehehehehe...ekkk ok lah..ngntuk banget.....ape2 pn b4 tdo nih...nk ckp...........

sori coach..!!! heeeeeeeeeeeeeeeee